E.F.T. (Emotional Freedom Techniques)

Naast Body Mind Release heb ik een mooie aanvulling gevonden, namelijk Emotional Freedom Techniques (E.F.T.)

Een methode die mooi aansluit bij Body Mind Release maar ook los geboekt kan worden.

De cursus die ik gevolgd heb werd gegeven door Karin van Baelen, een ervaren en deskundige dame die naast de EFT ook de dr. Hamer-methode bestudeerd heeft. Ze heeft ook een boek vertaald, te weten: “De Zielsoorzaken van ziekte van Björn Eybl”. Naar de 5 biologische natuurwetten, ontdekt door Dr. Med.Theol. Ryke Geerd Hamer.

Een mooi naslagwerk van ziekten voor therapeuten en patiënten met meer dan 300 casussen.

Deze kun je gratis downloaden op onderstaande link:

https://zielsoorzakenvanziekte.be      (als de link niet werkt, kijk dan op zielsoorzaken van ziekte van Karin van Baelen)

 

Wat is E.F.T ?

Dit is een fantastische klopmethode om snel en effectief negatieve emoties te neutraliseren. Wellicht heb je wel eens gehoord van E.M.D.R.? Dit is een verre neef van E.F.T. wordt ook wel gezegd.

Iedereen kan het leren als zelfhulp-methode en professionele begeleiders bereiken met EFT de beste resultaten voor het welzijn van hun cliënten.

Voor mij als therapeut dus een mooie aanvulling om te mogen en kunnen gebruiken naast de BodyMindRrelease en de Innerlijk kind sessies.

Met EFT zoeken we de pijn op en zetten de stressreactie terug aan.

Het tikken, op accupunctuurpunten,  zorgt voor ontspanning op de meridianen waar het “trauma” of “emotioneel conflict’ kan zitten, waardoor een herinnering helemaal neutraal wordt en de stressreactie verdwijnt.

VVV = vecht – vlucht – verstar – reactie

Een schokkende gebeurtenis wordt vaak een trauma of emotioneel conflict, de vlucht-vecht-reactie is niet afgemaakt. Deze  zorgt in meer of mindere mate voor verstarring wat vermindering van vitaliteit en fysieke klachten kan geven in het lichaam.

We hebben geleerd verstarreacties niet te uiten (niet huilen bijv.) dus de ontlading wordt verhinderd waardoor je het trauma/conflict vast houdt en er een verstar-reactie komt.  Vanuit de biologische wetten komt er geen genezingscrisis. Er wordt een trauma-capsule gevormd die her-triggerd kan worden.

Onderdrukte emoties zorgen voor pijnklachten in ons lichaam. Ze hebben een signaalfunctie en laten ons weten dat er iets niet in orde is in ons denken of in onze leefomstandigheden.

Met behulp van EFT en de bijbehorende kloptechniek op de accupunctuurpunten, zorg je ervoor dat dit trauma/conflict gevoeld, gezien en erkent wordt, je aanvaard het ook, waarna de klachten die je hebt hierdoor (fysiek of emotioneel) aanzienlijk verminderen en vaak ook helemaal verdwijnen.

Wil je dit ervaren? Wil je eindelijk eens van je klachten af die veroorzaakt zijn door iets wat je hebt meegemaakt?

Plan dan een afspraak via de mail of website. Bellen of appen mag natuurlijk ook

Prijs:  35,= voor 30 minuten

65,= per uur

 

Ook online is het mogelijk om dit te doen. De resultaten zijn dan net zo effectief als 1 op 1 in mijn praktijk.