Voordat we starten met Body Mind Release traject (BMR) bij Sol-vé, hebben we eerst een kennismakingsgesprek waarin ik uitleg hoe BMR werkt en wat het voor je kan doen. Dit is altijd gratis en vrijblijvend, belangrijk is dat je er een goed gevoel bij hebt voordat je een keuze maakt om het traject in te gaan.

Wat houdt het traject in?

Body Mind Release heeft een traject van 6 tot maximaal 8 sessies.

Elke sessie duurt 1 ½ – 2 uur. Tijdens elke sessie bespreken we hoe het na de laatste keer is gegaan en krijg je uitleg wat je de volgende keer mag doen.

Telefonisch en via de app/mail ben ik voor cliënten altijd tussentijds bereikbaar als je vragen hebt of iets kwijt wilt.

Elke sessie heeft nieuwe opdrachten, zo begin je de 1e sessie met het loslaten van algemene gevoelens en overtuigingen. Je bent daar 2x per dag ongeveer 10 minuten mee bezig , dit valt voor de meeste mensen wel in te plannen. Lukt dit echt niet dan passen we dit aan op 1 x per dag.

De volgende sessies gaan we een stapje verder, we gaan dan uittesten (a.d.h.v. de kinesiologische methode) welke gevoelens en overtuigingen (ballast) jij los mag laten die horen bij vlucht- en vechtgedrag (ik mag het niet, ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg etc.) en ook gaan we dan kijken welke positieve gevoelens jij terug mag halen. Je hoeft dus niets te vertellen of ergens over te praten als je dit niet wilt omdat we alles uit te testen a.d.h.v. de kinesiologische methode. Voor veel cliënten is dit fijn, geregeld hoor ik dat ze wel klaar zijn met het praten over hetgeen waar ze voor komen, soms omdat het ze niet geholpen heeft maar vooral ook omdat ze dan steeds weer aan alles herinnerd worden waar ze juist vanaf willen en door het op te rakelen beleven ze het weer allemaal opnieuw.

Praten mag altijd maar het hoeft niet bij Body Mind Release, vandaar de kreet NIET PRATEN MAAR DOEN! én dat maakt het grote verschil met andere therapieën + het feit dat je niet alleen loslaat maar ook je positieve gevoelens die je kwijt was, weer terug gaat halen natuurlijk.

De volgende sessies gaan we uittesten wat je los mag laten wat hoort bij angsten die je belemmeren en ook dan mag je weer positieve gevoelens terug halen, zo kom je steeds een stap dichter bij jezelf.

Vervolgens ga je de resterende positieve gevoelens die je verloren hebt terughalen en gaan we verder uittesten wie of wat jou nog belemmerd in het dagelijks leven.

Dit is even kort samen gevat hoe BMR werkt en om je een idee te geven wat je te wachten staat. Je bent er dan dagelijks mee bezig en zult ook snel merken dat je steeds lekkerder in je vel gaat zitten en anders naar anderen en omstandigheden gaat kijken of be-/veroordelen.

Het uiteindelijke doel is om je op eigen benen te laten staan, als je alle sessies hebt afgerond heb je de tools in handen om het zelf te doen.

Iedereen kan altijd en op elk moment getriggerd worden in het dagelijkse leven waardoor je weer even belemmerd wordt, dit kunnen kleine maar ook grote dingen zijn. Maar…. jij kunt doordat je weet hoe het werkt en de tools in handen hebt, je zelf dan helpen en dat wat jou blokkeert loslaten en de positieve dingen die je mist terug halen. Geen eindeloos traject dus, je weet hoe lang het duurt en kan en mag het daarna helemaal zelf doen.