Mijn ervaring over BMR

Afgelopen zomer ben ik gestart met Body Mind Release (BMR) en ik wil graag wat vertellen over mijn ervaring hiermee. Voordat ik met de BMR begon had ik van Ria al wat informatie gekregen; over de inhoud van BMR en hoe het te werk gaat. Fijn om daar van tevoren al wat info over te hebben! Bij de eerste afspraak was ik wat gespannen, maar die spanning zakte al snel toen Ria mij precies vertelde over hoe de komende sessies eruit zouden komen te zien. Na de uitleg zijn we gestart met de oefeningen.

Na de eerste afspraak moest ik gaan werken, ik werk in de horeca. Daar kon ik gelijk al iets toepassen wat ik die ochtend mee had gekregen. Ria had als tip gegeven om iedere ochtend een soort bubbel over je heen te visualiseren. De positieve dingen kunnen binnen gelaten worden en de negatieve dingen kunnen terug gekaatst worden naar hetgeen waar het vandaan komt. Negatieve ervaringen tijdens mij werk kon ik me erg persoonlijk aantrekken. Met deze tip in mijn achterhoofd kon ik het negatieve gevoel terugsturen. Al gelijk een goede ervaring, de eerste stap was gezet! 

Het lukte mij niet om de oefeningen die ik thuis moest doen twee keer per dag te doen. Gelukkig is dat geen probleem en is er genoeg ruimte om het in je eigen tempo te doen. Ik begon al snel verschil te merken door de oefeningen en ging ik anders naar situaties kijken. Mijn bril werd verbreed en ik ging positiever in het leven staan. Na een aantal sessies begon ik meer te voelen en had ik het idee dat de muur die ik om mij heen had ging zakken. Stapje voor stapje werd ik steeds meer mezelf, zó fijn! 

Tijdens het proces is Ria erg betrokken. Regelmatig heb ik een whats-appje gekregen met de vraag hoe het met mij ging, de BMR en of ik al veranderingen merkte. Ook kon ik Ria altijd een berichtje doen als ik een vraag had of als ik ergens tegenaan liep. Het is erg fijn als iemand zo geïnteresseerd is en ik kreeg af en toe een berichtje met bijvoorbeeld een mooie spreuk. Dit was voor mij vaak een besefmomentje om er mee door te blijven gaan en ik voelde me dankbaar. Dankbaar voor wat de BMR mij allemaal al had gebracht!

Ria en ik hadden twee maanden na alles sessies nog een keer afgesproken om te kijken hoe het met mij ging. Fijn om elkaar weer even te zien en het te bespreken, ook al hadden we tussendoor contact gehouden. Eén van de mooiste dingen die ik heb geleerd is dat vergeven niet vergeten is. Ik heb geleerd om het negatieve gevoel wat bij die situatie zat los te laten. Ik heb het zelf al een aantal keer kunnen ervaren en van die momenten kreeg ik nu juist energie! Body Mind Release heeft mij dus heel veel gebracht!